‘Laten zien dat we produceren, engineeren én ontwerpen!’

01-02-2024

Het managementteam van metaalbewerkingsbedrijf Matrix is in 2023 uitgebreid. Daarnaast werd flink geïnvesteerd in het machinepark: zowel in nieuwe, multifunctionele machines áls in het onderhoud van bestaande machines. In dit nieuwe jaar wordt de blik meer naar buiten gericht, letterlijk en figuurlijk.

General manager Vincent Kwee: “We zijn in januari begonnen met het aanpassen van ons kantoor en de gevel: de eerste, zichtbare veranderingen van het nieuwe jaar.”

2240137 Matrix Metaalbewerking content 31 01 Overzicht

Managementteam versterken

In april 2023 hebben Vincent Kwee en projectmanager Vincent van der Horst aan Richard Jansen gevraagd hen te versterken in het managementteam. Vincent Kwee: “Richard is opgegroeid in onze branche en heeft veel ervaring en kennis. Hij is specialist in productie en beschikt bovendien over een enorm netwerk.” Vincent van der Horst vult aan: “Hij coördineert de productie. Als specialist is hij de spil in onze organisatie.”

Positieve invloed op professionalisering

Vincent Kwee: “Daardoor is elke afdeling nu afgedekt, de leiding is compleet.” Richard: “Het is geweldig om te zien hoe we als team gegroeid zijn. Dat heeft een positieve invloed op de professionalisering en de kwaliteit van ons werk.” Vincent van der Horst vult aan: “We hebben flink geïnvesteerd in nieuwe machines, zoals de multitasking machines van Mazak die draaien en frezen combineren. Ook de integratie van robots heeft onze doorlooptijden aanmerkelijk verbeterd en nu kunnen we buiten ‘kantoortijden’ produceren.”

Nieuwe structuur en duidelijkheid

Vincent Kwee: “Met de nieuwe structuur en duidelijkheid hebben we een sterk fundament gelegd voor onze organisatie. De focus lag op het verbeteren van interne processen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. We hebben ook veel geïnvesteerd in het onderhoud van ons machinepark en de 5S-methodiek, wat onze processen nog meer onder controle heeft gebracht.” Vincent van der Horst: “Het was een jaar van vernieuwing, met medewerkers én machines.”

Waardering voor georganiseerde werkomgeving

De 5S-methode is een stappenplan voor een opgeruimde werkplek, om verspilling op de werkvloer tegen te gaan. Het zorgt voor overzicht, rust en structuur. De vijf letters ‘s’ staan voor scheiden, schikken, schoonmaken, standaardiseren en standhouden. Vincent van der Horst: “Relaties die over de vloer komen, zoals klanten en leveranciers, waarderen onze georganiseerde werkomgeving!”

Verder optimaliseren van processen

Vincent vervolgt: “We kijken uit naar het verder optimaliseren van onze processen. Met detailplanning krijgen we meer grip en inzicht in levertijden en capaciteiten. Dat helpt ons beter te voldoen aan de verwachtingen van klanten.” Richard: “Inmiddels werken we met een vaste planner en kunnen we het complexe productieproces van de verschillende producten die we dagelijks maken nog beter beheersen. Dat helpt ons op tijd te anticiperen op eventuele vertragingen.”

Proactieve acquisitie strategie

Vincent Kwee: “We bereiden ons bovendien voor op een actievere acquisitie-strategie. Door proactief de markt op te gaan, laten we zien dat we produceren, maar ook engineeren en ontwerpen. Zo kunnen we onze klanten volledig ontzorgen! Dat doen we onder andere door meer aandacht te besteden aan - online - communicatie en marketing.”

Teamgevoel en betrokkenheid

De managers van Matrix benadrukken hoe veel waarde zij hechten aan hun platte en persoonlijke organisatie. Vincent Kwee: “Wij koesteren ons teamgevoel en versterken de betrokkenheid van onze medewerkers op zoveel mogelijk manieren.” Richard: “De rondvaart door de havens van Rotterdam, met aansluitend diner!” Vincent van der Horst: “Skiën op de skibaan in Rucphen!” Vincent Kwee sluit af: “Wij bieden altijd de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en schenken aandacht aan persoonlijke ontwikkeling!”

Wilt u meer informatie over onze complete dienstverlening op het gebied van metaalbewerking? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel

Overige berichten

2240138 Matrix Metaalbewerking content 28 02 Overzicht

Efficiëntere productie door nieuwe beladingsrobot!

29-02-2024

Heeft u vragen over dit artikel? We vertellen u graag meer.

Stuur een e-mail
Footer new

Contact

Matrix Metaalbewerking BV
Scheepmakersstraat 27
3334 KG  Zwijndrecht

Algemeen/boekhouding:

078 - 303 10 50

Verkoop:

078 - 303 10 51

Werkvoorbereiding/planning:

078 - 303 10 52

Algemeen: info@matmet.nl 
Verkoop: sales@matmet.nl 
Inkoop: purchase@matmet.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Op de hoogte blijven? Volg ons!

Metaalunievoorwaarden ©Matrix Metaalbewerking  •  Ontwerp & realisatie: MM

Privacyverklaring  •  Cookieverklaring  •  Wijzig uw cookievoorkeuren