Efficiëntere productie door nieuwe beladingsrobot!

29-02-2024

We zijn trots dat we onze nieuwe beladingsrobot kunnen aankondigen, de tweede alweer! Dit is een belangrijke stap voor het productieproces van Matrix Metaalbewerking. De UR20 van Universal Robots gaat onze nieuwste Mazak Integrex J200S multitaskmachine beladen.

Deze investering is een verbetering in onze productie-efficiëntie!

2240138 Matrix Metaalbewerking content 28 02 Overzicht

Doorlooptijd verminderen

De multitaskmachine draait en freest de onderdelen in één opspanning, zodat de producten kant-en-klaar van de machine komen. Zonder tussenkomst van de operator, zo verminderen we de doorlooptijd aanzienlijk. Dit komt de efficiëntie, de levertijd en de prijs ten goede. Dit vinden onze relaties natuurlijk fantastisch.

Operators ontlasten

Met de komst van de nieuwe beladingsrobot worden bovendien onze operators ontlast. Daarnaast kan de machine dankzij de beladingsrobot buiten reguliere werktijden blijven produceren, waardoor we onze productiviteit maximaliseren.

Productie verhogen

Door deze automatisering kunnen onze medewerkers zich concentreren op hoogwaardig programmeerwerk voor enkelstuks, kleine aantallen en prototypes. De robot neemt saai, arbeidsintensief en repeterend werk over. Dit is onze tweede beladingsrobot - een zogenaamde cobot - die gemakkelijk te bedienen is én veilig is in gebruik.

Gebruiksvriendelijk en betrouwbaar

Onze keuze voor Universal Robots is gebaseerd op de gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Onze ervaring met de kleinere versie was positief, en we zijn ervan overtuigd dat deze uitbreiding onze productieprocessen verder zal verbeteren. De kleinere versie kan 12,5 kilogram tillen. Deze nieuwe, grotere beladingsrobot heeft een tilvermogen van 25 kilogram!

Volledig operationeel

De beladingsrobot is op korte termijn volledig operationeel. Momenteel wordt de robot geïnstalleerd, afgesteld, geprogrammeerd door de medewerkers van onze leverancier Gibas Automation. Bovendien testen zij de robot met ons eerste product.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel

Overige berichten

2240137 Matrix Metaalbewerking content 31 01 Overzicht

‘Laten zien dat we produceren, engineeren én ontwerpen!’

01-02-2024

Heeft u vragen over dit artikel? We vertellen u graag meer.

Stuur een e-mail
Footer new

Contact

Matrix Metaalbewerking BV
Scheepmakersstraat 27
3334 KG  Zwijndrecht

Algemeen/boekhouding:

078 - 303 10 50

Verkoop:

078 - 303 10 51

Werkvoorbereiding/planning:

078 - 303 10 52

Algemeen: info@matmet.nl 
Verkoop: sales@matmet.nl 
Inkoop: purchase@matmet.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Op de hoogte blijven? Volg ons!

Metaalunievoorwaarden ©Matrix Metaalbewerking  •  Ontwerp & realisatie: MM

Privacyverklaring  •  Cookieverklaring  •  Wijzig uw cookievoorkeuren