‘Investeren in opleidingen is garantie voor de toekomst’

02-04-2024

Matrix Materiaalbewerking zet zich in voor de toekomst van de metaalbewerkingssector. Door voorop te lopen op het gebied van innovatieve productietechnieken, maar juist ook door te investeren in de volgende generatie vakmensen. Met een actief ‘werken-leren’ en stageprogramma én uitgebreide opleidingsmogelijkheden voor medewerkers.

Matrix Materiaalbewerking biedt een stimulerende omgeving voor stagiaires en leerlingen die een carrière in de metaalbewerking ambiëren.

2240138 Matrix Metaalbewerking content 28 02 Overzicht

Gestructureerd programma

In samenwerking met Metalent, het Expertise Centrum Precisietechniek (ECP) en Craft Education, heeft Matrix Materiaalbewerking een gestructureerd programma ontwikkeld waarbij mbo-leerlingen drie dagen per week werken en twee dagen naar school gaan. Op dit moment werken en leren twee leerlingen die mbo-3 ‘Verspanen’ volgen bij Matrix Materiaalbewerking.

Leerwerktraject

Het leerwerktraject is voornamelijk gericht op mbo’ers en vmbo’ers die een opleiding werktuigbouwkunde volgen. Richard Jansen, productiemanager en praktijkbegeleider, benadrukt het belang van deze integratie: “Wij zijn er trots op dat we deze leerlingen direct betrekken in ons productieproces. Naast de theoretische kennis die ze op school opdoen, doen ze zoveel mogelijk praktijkervaring op. Dat is essentieel voor hun ontwikkeling tot vakbekwame professionals.”

Snuffelstages

Naast het leerwerktraject, biedt Matrix Materiaalbewerking ook plaats aan stagiaires voor kortere perioden. Hiervoor werken we veel samen met Het Loket in Zwijndrecht en De Lage Waard in Papendrecht. Deze ‘snuffelstages’ zijn met name gericht op het enthousiasmeren van jongeren voor het vakgebied. Richard: “Deze stages bieden een unieke kans een kijkje te nemen in de wereld van metaalbewerking en te ontdekken of deze sector bij hen past.”

Ontwikkeling eigen medewerkers

De ontwikkeling van eigen medewerkers is ook een voortdurend punt van aandacht. “De introductie van nieuwe machines en technologieën maakt het noodzakelijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen”, legt Richard uit. “Door middel van cursussen, vaak verzorgd door leveranciers, en interne begeleiding door ervaren collega’s, zorgen we dat de kennis van onze medewerkers altijd up-to-date is.”

Interne kennisoverdracht

Deze interne kennisoverdracht waarborgt dat alle teamleden op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Richard, tot besluit: “Wij zijn ervan overtuigd dat investeren in opleidingen en ontwikkeling, cruciaal is voor het succes van ons bedrijf én de branche!”

Wilt u meer informatie over onze opleidingsmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel

Overige berichten

2240137 Matrix Metaalbewerking content 31 01 Overzicht

‘Laten zien dat we produceren, engineeren én ontwerpen!’

01-02-2024

Heeft u vragen over dit artikel? We vertellen u graag meer.

Stuur een e-mail
Footer new

Contact

Matrix Metaalbewerking BV
Scheepmakersstraat 27
3334 KG  Zwijndrecht

Algemeen/boekhouding:

078 - 303 10 50

Verkoop:

078 - 303 10 51

Werkvoorbereiding/planning:

078 - 303 10 52

Algemeen: info@matmet.nl 
Verkoop: sales@matmet.nl 
Inkoop: purchase@matmet.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Op de hoogte blijven? Volg ons!

Metaalunievoorwaarden ©Matrix Metaalbewerking  •  Ontwerp & realisatie: MM

Privacyverklaring  •  Cookieverklaring  •  Wijzig uw cookievoorkeuren