Dominique: de psychologie van verspanen

26-06-2024

Het verhaal van onze CNC-frezer Dominique is best bijzonder. Met een universitaire achtergrond in de psychologie, koos Dominique voor een praktisch beroep bij ons en volgt ze een nieuwe opleiding. Lees hier haar inspirerende verhaal.

Met haar wens voor een praktisch beroep, voelt Dominique zich volledig op haar plaats als CNC-frezer.

2240883 Matrix Metaalbewerking content 26 06 Overzicht

Van psychologie naar CNC-frezen

Dominique: “Ik heb mijn bachelor en master in klinische neuropsychologie afgerond. Door de nasleep van de COVID pandemie kon ik geen praktijkstage vinden en ervaring in dat werkveld opdoen. Ik vond een baan in de ouderenzorg, maar dat bleek niet mijn passie te zijn. Toen ben ik op zoek gegaan naar een praktischer beroep. Via het Expertisecentrum Precisietechniek vond ik de vacature bij Matrix Metaalbewerking.”

Opleiding tot verspaner

“In mei 2023 ben ik zonder enige ervaring bij Matrix Metaalbewerking begonnen”, vervolgt ze. “In eerste instantie werkte ik voltijd, om een idee te krijgen of ik het leuk vond én of de mensen hier het in mij zagen. Van beide kanten beviel dat goed en in september ben ik begonnen met de opleiding tot CNC-verspaner. Officieel ben ik nog leerling, maar in de praktijk werk ik volledig mee.”

Direct resultaat zien

Dominique: “Praktisch en fysiek bezig zijn, spreekt mij enorm aan! Het is inspirerend te zien hoe je van ruw materiaal een daadwerkelijk product maakt. Elk project is anders en het is bijzonder direct resultaat van je werk te zien. Dat geeft veel voldoening. Programmeren van de machines en het aanpassen van programma’s maakt het werk ook gevarieerd. Natuurlijk zijn er nog veel uitdagingen, maar ik kan altijd om advies vragen.”

Bijzonder en onderscheidend

Dominique: “Dat is misschien ook wel het bijzondere en onderscheidende van Matrix Metaalbewerking! Mijn collega’s zijn altijd bereid te helpen en samen komen we tot goede oplossingen. De werksfeer is heel prettig: veel ruimte voor menselijkheid, naast de noodzaak om te produceren. Toen ik met mijn achtergrond op de vacature reageerde, waren ze positief verrast en werd er in mogelijkheden gedacht.”

Zelfstandig werken

“Mijn doel is voldoende werkervaring op te doen en volledig zelfstandig te kunnen werken. Ik sta open om nieuwe dingen te leren en wil eerst het vak goed beheersen, stap voor stap. Ambacht en vakmanschap staan voor mij voorop, kantoorambities heb ik niet. Ik wil eigenlijk alleen maar praktisch bezig zijn!”

Boog niet altijd gespannen

Dominique: “Ik ben 24 jaar oud en woon bij mijn ouders in Maassluis. De reistijd naar Zwijndrecht heb ik er graag voor over en bovendien is het lastig een eigen huis te vinden. In mijn vrije tijd doe ik aan boogschieten op wedstrijdniveau en ik lees graag: fantasy, fictie en sciencefiction. Ik wil graag meer van de wereld zien, ben nog niet buiten Europa geweest. Maar ik heb nog geen concreet reisdoel.”

Dominique heeft met haar opmerkelijke overstap van psychologie naar CNC-frezen haar passie gevonden bij Matrix Metaalbewerking. Inspireert haar verhaal en overweeg jij ook een toekomst in ons mooie vak? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Deel dit artikel

Overige berichten

2240137 Matrix Metaalbewerking content 31 01 Overzicht

‘Laten zien dat we produceren, engineeren én ontwerpen!’

01-02-2024

Heeft u vragen over dit artikel? We vertellen u graag meer.

Stuur een e-mail
Footer new

Contact

Matrix Metaalbewerking BV
Scheepmakersstraat 27
3334 KG  Zwijndrecht

Algemeen/boekhouding:

078 - 303 10 50

Verkoop:

078 - 303 10 51

Werkvoorbereiding/planning:

078 - 303 10 52

Algemeen: info@matmet.nl 
Verkoop: sales@matmet.nl 
Inkoop: purchase@matmet.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Op de hoogte blijven? Volg ons!

Metaalunievoorwaarden ©Matrix Metaalbewerking  •  Ontwerp & realisatie: MM

Privacyverklaring  •  Cookieverklaring  •  Wijzig uw cookievoorkeuren